Tue vihreämpää maailmaa.

Istuta puu samalla kun odotat korvausta.

Peruutetutlennot.fi, yhteistyössä järjestöjen Global Climate Institute ja WeForest kanssa, istuttaa puita Etiopiaan, Intiaan ja Sambiaan. Kun teet hakemuksen Peruutetutlennot.fi:n kautta, sinulla on mahdollisuus istuttaa puu meidän laskuumme.

Yhteistyö järjestön Global Climate kanssa on osa suurempaa puidenistutusprojektia. Projektin tavoitteena on istuttaa uusia metsiä ja ylläpitää olemassaolevia metsäalueita paikallisten maanviljelijöiden apuna Etiopiassa, Intiassa ja Sambiassa. Istutuksen lisäksi yhteistyötä tehdään paikallisväestön kanssa myös kestävien ratkaisujen löytämiseksi ja hakkuiden välttämiseksi. Bioenergiaan siirtyminen, hunajantuotanto, energiaasäästävien uunien asentaminen ja taimitarhojen perustaminen ovat esimerkkejä erilaisista maakohtaisista hankkeista.

Puiden istuttamisella ja muilla paikallishankkeilla on monia etuja: yhä useammat maanviljelijät saavat mahdollisuuden kouluttautua ja saada lisätuloja, luonnon monimuotoisuus lisääntyy, eroosion riski pienenee ja vesi varastoituu maahan ja puiden juuriin haihtumisen sijaan. Lisäksi puidenistutus auttaa imemään hiilidioksidia ilmakehästä ja ehkäisee siten ilmaston lämpenemistä.

Voit lukea projektista lisää TÄSTÄ.

5 vinkkiä ympäristöystävällisempiin lentomatkoihin

Vihreämpää maapalloa voi tukea monin tavoin: voit esimerkiksi istuttaa puita, ostaa lähellä tuotettua ja kausiruokaa, syödä vähemmän lihaa ja käyttää vähemmän muovia. Yhtenä suurimmista hiilidioksidipäästöjen aiheuttajista ovat kuitenkin lentomatkat. Tässä viisi vinkkiä siihen, kuinka voit tehdä matkastasi hieman ympäristöystävällisemmän:

 1. Valitse suorat lennot
  Lentokoneen hiilidioksidipäästöt ovat suurimmillaan lennon noustessa ja laskeutuessa. Jos sinulla on suora lento, nouset ja laskeudut vain kerran ja näin päästöt ovat pienemmät kuin jos matkustaisit välilaskujen kautta.

 2. Valitse polttoaine
  Yhä useammat lentoyhtiöt käyttävät lennoillaan biopolttoainetta. Ota tämä huomioon ja valitse seuraavalla kerralla vihrein lentoyhtiö.

 3. Matkustaja ekonomiluokassa ( economy class )
  Ensimmäisessä luokassa ja businessluokassa voi olla vähemmän matkustajia, sillä leveämmät penkit vievät enemmän tilaa. Vaikka mukava istuin voi tuntua houkuttelevalta, se kuluttaa myös enemmän polttoainetta matkustajaa kohti. Kun matkustat ekonomiluokassa, olet mukana varmistamassa, että lennolle mahtuu enemmän matkustajia ja matkustajakohtaiset hiilidioksidipäästöt ovat pienemmät.

 4. Ota mukaan vähemmän tavaraa!
  Pakkaa kevyemmin: mitä painavampi lento, sitä enemmän polttoainetta se kuluttaa. Harkitse tarkkaan, mitä todella tarvitset mukaasi.

 5. Vältä vedentuhlausta
  Pullotetun veden tuottaminen vaatii yli 2000 kertaa enemmän energiaa kuin hanavesi. Ota mukaasi oma pullo, jonka voit täyttää lentokentällä ennen lähtöä - jos vain hanavesi on juomakelpoista!
Tee hakemus ja istuta puu