Ylibuukattu lento

Korvaus ylibuukatusta lennosta

LENNOLLE PÄÄSYN EVÄÄMINEN
Tainan ja Petrin lento Oulusta Amsterdamiin oli ylibuukattu eivätkä he päässeet lennolle. Sen sijaan he saivat lennon Helsingin kautta ja saapuivat perille määränpäähän yli 3 tuntia myöhässä. Heidän lentolippunsa olivat maksaneet ainoastaan 215 euroa.
HEILLÄ ON OIKEUS €500 KORVAUKSEEN.

EU:n säätämät lentomatkustajan oikeudet eivät koske vain lennon myöhästyminen ja peruttu lento. Ne pätevät myös silloin, jos ylibuukkauksesta johtuen sinulta evätään pääsy lennolle.

Miksi lento on ylibuukattu?

On varsin tavallista, että lentoyhtiöt myyvät enemmän lentolippuja kun lentokoneessa on paikkoja. Näin käy erityisesti silloin, kun kyseessä on suosittu lentoreitti ja matkustajien joukossa on useammin niitä, jotka eivät ilmesty lennolle. Jos lennolle on tulossa enemmän matkustajia kuin lentokoneessa on paikkoja, joutuu lentoyhtiö eväämään yksittäisten matkustajien pääsyn lennolle.


Täytyykö minun luopua paikastani vapaaehtoisesti?

Lentoyhtiö pyrkii yleensä löytämään ne matkustajat, jotka suostuvat luopumaan paikastaan lennolla vapaaehtoisesti tiettyjä etuuksia vastaan. Etuuksina tarjotaan useimmiten mahdollisuutta lentää määränpäähän myöhemmällä lennolla ja mahdollisesti lahjakorttia tai muuta korvausta. Jos vapaaehtoisia ei löydy, tai jos matkustajat eivät ole tyytyväisiä lentoyhtiön tarjoukseen, voi lentoyhtiö evätä pääsyn lennolle matkustajan tahdosta huolimatta. Matkustajan sinun tulee aina ottaa selville oikeutesi lentoyhtiöltä, ja olla niin ikään tietoinen siitä, ettet ole velvoitettu hyväksymään lentoyhtiön tarjousta. Jos et ole tyytyväien lentoyhtiön tarjouksen, sinun ei tarvitse vapaaehtoisesti luopua paikastasi lennolla.


Minulta evättiin pääsy lennolle - voinko saada korvauksen?

Kyllä. Mikäli sinua ei päästetty lennolle ylibuukkauksesta johtuen, etkä suostunut lentoyhtiön mahdolliseen tarjoukseen, sinulla voi olla oikeus jopa 600 euron suuruiseen korvaukseen. Korvaussumman suuruus riippuu lentomatkan pituudesta sekä myöhästymisen suuruudesta. Lue lisää koskien korvausta.

Korvauksen lisäksi lentoyhtiön tulee tarjota:


  • Lentolipun hinnan palautus siltä kokonaisuudessaan lentomatkan siltä osalta, jota lennolle pääsyn evääminen koskee; tai paluulennon tarjoaminen lähtölentokentälle; tai uudelleenreititys , jotta ehdit määränpäähäsi kohtuullisessa ajassa
  • Ruoat ja juomat uutta lentoa odottaessasi
  • Majoittuminen, mikäli odotusaika sitä edellyttää

Muista säilyttää alkuperäinen maihinnousukorttisi sekä kuitit mahdollisista ylimääräisistä kuluista kuten ruoista tai yöpymisestä, sillä niitä tarvitaan jos aiot myöhemmin hakea korvausta lentoyhtiöltä. Jollet jo tiedä lennolta eväämisen syytä, muista kysyä sitä lentohenkilökunnalta.

Voidaako minulta evätä pääsy lennolle ilman oikeutta korvaukseen?

Kyllä, lentoyhtiöllä voi olla oikeus evätä matkustaja pääsy lennolle tietyissä tapauksissa. Kyseessä ei ole epäoikeudenmukainen lennolle pääsyn evääminen ( toisin sanoen korvaukseen ei ole oikeutta) mikäli lennolle pääsy evättiin seuraavista syistä:


  • Voimassaolevan henkilöllisyystodistuksen/matkustusasiakirjojen puuttuminen
  • Voimassaolevan viisumin tai muun matkustusluvan puuttuminen
  • Liian myöhään tehty lähtöselvitys
  • Turvallisuuteen tai terveyteen liittyvät uhkatekijät
  • Lentoyhtiön antamien ohjeiden noudattamatta jättäminen

Kuinka voitte auttaa minua saamaan korvauksen, jos minulta evättiin pääsy lennolle?

Peruutetutlennot.fi:n henkilökunta on valmiina auttamaan sinua saamaan korvauksen ylibuukatusta lennosta. Tarvitsemme vain matkatietosi aloittaaksemme tapauksesi käsittelyn. Voit nopeasti ja vaivattomasti nettisivullamme – ja me huolehdimme lopusta.

Jos arviomme mukaan sinulla on oikeus korvaukseen, olemme yhteydessä lentoyhtiöön ja vaadimme sinulle korvausta. Riippuen heidän vastauksestaan ja vastausajastaan, saamme tapauksen päätökseen maksamalla sinulle korvauksen muutaman viikon tai kuukauden kuluessa tai joudumme viemään tapauksen eteenpäin lentoliikennevirastoon tai oikeuskäsittelyyn. Näin käy silloin, kun lentoyhtiö ei vastaa korvausvaatimukseemme tai hylkää sen perusteetta tai syistä, joista emme ole sen kanssa yhtä mieltä. Jos käsittelyä joudutaan jatkamaan lentoliikennevirastossa tai muulla vastaavalla taholla tai oikeusteitse, tapauksen käsittelyaika tulee valitettavasti pitkittymään ja voi viedä useita kuukausia, ennen kuin tapaukseen saadaan ratkaisu. Pidämme sinut kuitenkin ajantasalla tapauksesi kulusta, ja sinä olet niin ikään aina tervetullut ottamaan meihin yhteyden, jos sinulle tulee kysyttävää.


Laske korvauksesi