Lento peruttu koronaviruksen takia?

Autamme sinua saamaan rahat takaisin

Koronavirus on vaikuttanut moniin tuhansiin matkustajiin lentoyhtiöiden peruttua lentojaan riskialueille. Oletko yksi heistä, joiden matkasuunnitelmat ovat muuttuneet koronaviruksen takia? Oletko epävarma oikeuksistasi? Lue lisää tästä – me selitämme, kuinka voimme auttaa sinua saamaan kulusi korvatuiksi.

Jos lentoyhtiö peruu lentosi

Peruutetutlennot.fi auttaa tavallisesti saamaan ylimääräiset kulut korvatuiksi tapauksissa, jotka liittyvät EU-säädöksen 261/2004 määrittelemään vakiokorvaukseen. Olemme nyt päättäneet laajentaa palvelumme koskemaan myös niitä matkustajia, joiden lento on peruttu koronaviruksen vuoksi. Tämä tarkoittaa, että autamme sinua vaatimaan rahat takaisin menettämästäsi lentolipusta sekä mahdollisista muista ylimääräisistä kuluista.

Oikeudenmukaisen korvauksen saaminen voi olla hankalaa, jos on epävarmaa, mikä taho on korvausvelvollinen ( lentoyhtiö / matkatoimisto ) tai jos rahojen palauttaminen evätään perusteetta. Me huolehdimme käsittelyn tästä puolesta, ja viemme tarvittaessa tapauksen oikeuskäsittelyyn ilman, että siitä koituu sinulle ylimääräisiä kuluja.


Tässä yleiset säännöt:

Jos olet kotona, kun lentosi perutaan

Jos olet yhä kotona, kun lentoyhtiö peruu lentosi tai jos peruutus tapahtuu alle 14 päivää lähtöpäivästä, voit vaatia lentosi uudelleenreititystä tai lentolipusta maksamiasi rahojen takaisinmaksua. Monissa tapauksissa, johtuen lukuisista eri lentoyhtiöiden samanaikaisista peruutuksista, uudelleenreititys voi olla mahdotonta. Tällöin voit vaatia lentolippusi hinnan palautetuksi, mutta sinulla ei ole oikeutta vaatia muuta korvausta peruutuksesta.

Jos peruutus tapahtuu alle 14 päivää ennen lähtöpäivää, eikä lentoyhtiö tarjoa sinulle uudelleenreititystä, vaikka muita lentoja olisi saatavilla, voit olla oikeutettu korvaukseen. Lentoyhtiösi ei ole vastuussa etukäteen maksetuista yöpymisistä, autonvuokrauksesta tai muista vastaavista. Näitä koskevissa korvausasioissa voit olla yhteydessä matkavakuutusyhtiöösi.


Vaadi korvausta tästä!

Jos olet ulkomailla, kun lentosi perutaan

Jos jäät ulkomaille, koska paluulentosi on peruttu, tulee lentoyhtiön saada sinut kotiin mahdollisimman pian. Mikäli lentoyhtiö ei pysty tarjoamaan uudelleenreititystä, sinulla on oikeus löytää vaihtoehtoinen kulkuyhteys itse. Lentoyhtiön tulee korvata lentolippusi ja maksaa mahdollinen hintaero alkuperäisen lippusi ja vaihtoehtoisen yhteyden välillä. Mikäli sinulle koituu ylimääräisiä kuluja esimerkiksi hotelliyöpymisen, ruokailujen ja juomien tai yöpymispaikkaan kulkemisen muodossa, voit vaatia korvausta myös niistä.

Jos perut matkasi itse

Jos perut itse matkasi koronaviruksen leviämisen pelossa, sinulla ei lähtökohtaisesti ole oikeutta saada lentolippusi hintaa maksetuksi takaisin. Lentoyhtiö ei niin ikään ole vastuussa muista menetetyistä kuluista kuten hotelliyöpymisistä tai autonvuokrauksesta. Tämä pätee myös silloin, jos olet perunut matkasi ulkoministeriön matkustustiedotteen suosituksen seurauksena. Tällaisessa tapauksessa Peruutetutlennot.fi ei valitettavasti voi auttaa sinua.

Kuinka autatte minua saamaan rahani takaisin?

Peruutetutlennot.fi on valmiina auttamaan matkustajia, jotka ovat menettäneet lentonsa tai joille on koitunut ylimääräisiä kuluja koronaviruksen vuoksi. Voidaksesi vaatia korvausta, tulee kulujesi yhteenlaskettu summa olla vähintään 100 EUR. Käsittelykulumme ovat, kuten muissakin tapauksissa, 25% + ALV maksetusta korvaussummasta, ja vaikka veisimme me tapauksesi oikeuteen, osuutemme pysyy samana.

Tee hakemuksesi meille jo tänään. Se on nopeaa ja helppoa, ja maksat kulut vain, jos saamme sinulle korvauksen. Ei voittoa, ei kuluja!

Vaadi korvausta tästä!