Koronan jälkeen: Onko sinulla ongelmia lentosetelisi kanssa?

14. kesäkuuta 2021

 

Koronapandemian yhteydessä moni lentomatkustaja on rahan sijaan vastaanottanut lentokupongin (voucherin) korvauksena käyttämättömistä lentolipuistaan.

Matkustajat ovat saattaneet hyväksyä lentokupongin voidakseen käyttää sen tuleviin lentoihinsa tai koska lentoyhtiö ei ole kyennyt tarjoamaan heille muuta vaihtoehtoa. Jotkut matkustajat ovat jopa tarkoituksella kieltäytyneet käteisvaihtoehdosta estääkseen lentoyhtiötä joutumasta vielä suurempiin taloudellisiin ongelmiin kuin mitä koronakriisi on niille jo aiheuttanut.

 

Valitettavasti monilla lentomatkustajilla on nyt vaikeuksia lunastaa kuponkeja, koska jotkut matkatoimistot ja lentoyhtiöt ovat tehneet kuponkien käytön kohtuuttoman hankalaksi.

Lähtökohtaisesti tilanteen tekee hankalaksi se, että lentoyhtiöstä riippuen lentokuponkeja on olemassa lukuisia eri malleja. Periaatteessa elektroninen alennuskuponki olisi paras ratkaisu: Kun ostat lipun, voit yksinkertaisesti syöttää kuponkikoodin sille varattuun paikkaan ja saada välittömän alennuksen.

Valitettavasti kaikki matkatoimistot tai lentoyhtiöt eivät ole valinneet tätä asiakasystävällistä ratkaisua.

Asiakkaat, jotka ovat hyväksyneet lentokupongin ja yrittävät nyt käyttää sitä uuden lipun ostamiseen, huomaavat usein, että kupongin käyttö voi olla vaikeaa esimerkiksi seuraavista syistä:

· Joidenkin kuponkien käyttö on rajoitettua - ne voidaan esimerkiksi lunastaa vain tiettyihin kohteisiin tai rajoitetun ajan.

· Jos uusi matka maksetaan kupongilla, siitä saatetaan periä korkeita käsittelymaksuja

· Kupongilla ostettujen lentojen hinnat saattavat olla paljon korkeammat kuin saman lennon hinnat käteisellä maksettaessa.

 

Onneksi kuluttajansuojalait tekevät usein tällaisesta toiminnasta laitonta. Laillisuus riippuu yleensä sen maan lainsäädännöstä, jossa matkustaja asuu.
 

Matkustajana sinulla voi olla oikeus palauttaa saamasi kuponki ja saada sen arvo takaisinmaksetuksi. Muissa tapauksissa sinulla voi olla oikeus palkkioiden tai muiden lisäkulujen palauttamiseen.

Yleensä lentokuponkien käyttö lippujen ostamiseen näyttää kuitenkin olevan hyvin epäselvä prosessi.

Me Peruutetutlennot.fi - sivustolla voimme auttaa sinua saamaan rahasi kupongista tai lisäkulut korvatuiksi, ja olemme valmiita ryhtymään taisteluun lentoyhtiön tai matkatoimiston kanssa, jos he kieltäytyvät tekemästä niin.

Jos tarvitset apua, voit ilmoittaa tapauksestasi alla ja saada ilmaisen arvion tapauksestasi.

Napsauta tätä tehdäksesi hakemuksen:

 

 

 

 

 

 

Lue lisää

 

Lento perutto koronaviruksen takia?