Tietosuojakäytäntö

Tietosuojakäytäntö

Päivitetty 31. okuuta 2024

 1. Yleistä tietoa

  Kun vierailet sivustolla Peruutetutlennot.fi ensimmäistä kertaa ja käytät palveluamme, tieto koskien sivustomme ja palvelumme käyttöä kerätään, työstetään ja tallennetaan. Peruutetutlennot.fi pitää tärkeänä, että tietosi käsitellään ammattimaisesti ja EU:n yleistä Tietosuoja-asetusta noudattaen.

  Tältä sivulta voit lukea minkätyyppistä tietoa keräämme sekä miten ja mihin tarkoitukseen tietoa käytetään.

 2. Mitä tietoa keräämme?

  Kun teet hakemuksen sivustolla Peruutetutlennot.fi, tilaat uutiskirjeen tai muulla tavoin haluat tietoja palvelustamme, pyydämme tietoja jotka ovat meille välttämättömiä pyyntösi työstämiseksi. Riippuen korvaushakemuksesi vaiheesta, voimme joutua pyytämään sinulta seuraavia tietoja:

  • Nimi
  • Osoite
  • Puhelinnumero
  • Sähköposti
  • Varausnumero
  • Matkasuunnitelma
  • Valtakirja
  • Kuvallinen henkilöllisyystodistus - tietyt lentoyhtiöt edellyttävät sitä yhä
  • Pankkitiedot - ainoastaan korvauksenmaksua varten

 3. Mksi keräämme henkilötietoja?

  Tieto, jonka vastaanotamme sinusta käytetään vain lentoyhtiölle lähettävää korvausvaatimusta varten sekä korvauksen saamiseksi sinulle ja mahdollisille kanssamatkustajille. Yhteystietojasi lukuunottamatta kaikki tiedot lentoyhtiön, kansallisten lentoliikenneviranomaisten ja kansallisten oikeusistuimien vaatimia ja niitä tarvitaan tapauksesi käsittelyä varten.

  Ilman yllä mainittuja tietoa emme voi käsitellä tapaustasi ja siten emme myöskään voi tehdä sopimusta palvelusta. Pyydämme sinulta niin vähän tietoja kuin tapauksen voittamisen kannalta on mahdollista.

 4. Kuinka tietojasi käsitellään?

  Tietojesi käsittely perustuu EU:n Tietosuoja-asetukseen (GDPR) joka astuu voimaan 25.toukokuuta. Vaadimme astuksen noudattamista kaikilta kumppaneiltamme, mukaan lukien asianajajat, joiden kanssa toimimme palvelumme mahdollistamiseksi.

  Sinua koskevia tietoja säilytetään suojatuissa IT-järjestelmissämme ja tiedostoissamme niin kauan kuin tapauksen käsittelyn kannalta sekä asiaankuuluvien lakisääteisten vaatimusten osalta on välttämätöntä. Koska sovellamme tanskalaista lainsäädäntöä, on sen kirjanpitolain (9.kohta ja 10 §: n ) mukaan asiakirjat säilytettävä viiden vuoden ajan. Lähtökohtaisesti tallennamme siis tiedot tapauksesi päättymisen jälkeen 5 tilikauden ajaksi. Viiden vuoden kuluttua viimeisen kirjanpidon luomisesta ja hyväksymisestä, joihin tapauksesi liittyy, suurin osa tapausta koskevista tiedoista poistetaan 12 kuukauden kuluessa. Osa tiedoista muutetaan nimettömiksi ja säilytetään tilastollisia tarkoituksia varten.

 5. Tiedon luovuttaminen kolmansille osapuolille

  Auttaaksemme sinua korvausvaatimuksessa, tietojasi voidaan luovuttaa tapaukseen liittyvien lentoyhtiöiden, kansallisten lentoliikenneviranomaisten, asianajajiemme sekä kansallisten oikeusistuinten käyttöön.

  Peruutetutlennot.fi ei luovuta henkilökohtaisia tietojasi kolmansille osapuolille, ellei kyseessä ole joku edellä mainituista tai joku muu yhteistyökumppanimme, joka mahdollistaa palvelumme. Näihin kumppaneihin lukeutuvat Google, Meta ja Microsoft, jotka auttavat meitä suuntaamaan markkinointimme oikealle kohderyhmälle, Trustpilot, joka auttaa meitä keräämään palautetta asiakkailtamme sekä SocketLabs, joka auttaa siirtämään olennaista tietoa uutiskirjeen tilanneille asiakkaillemme. Nämä palvelut voit saada peruutetuiksi ja henkilötietosi poistetuiksi milloin tahansa.

 6. Tiedonkäsittely muissa maissa

  Lähetämme tietosi toiseen maahan vain, mikäli se on tapauksesi käsittelemiseksi välttämätöntä. Tämä rajoittuu EU:n jäsenmaihin ja maihin, jotka ovat EU-säännöstön tunnustamia kuten Sveitsiä ja Norjaa.

  Emme lähetä tietojasi maahan, jonka EU määritelee tietoturvan kannalta turvattomiksi, ellei erityisiä, laillisesti sitovia takuita ole annettu. Emme luovuta tietojasi mahdollisiin turvattomiin kohteisiin kysymättä sinulta erillistä, selkeää lupaa ja siinä tapauksessa tulemme tiedottamaan sinua tiedonsiirtoon liittyvistä mahdollisista riskeistä.

 7. Tallennetun tiedon vastaanottaminen ja estäminen

  Sinulla on oikeus saada tietää, mitä henkilökohtaisia tietoja meillä sinusta on. Jos tallentammamme tietoa on väärää tai harhaanjohtavaa, voit vaatia sen korjaamista tai poistamista.

  Voit milloin tahansa pyytää rekitsteriotteen tiedoistasi, estää tietojesi käsittelyn tai perua antamasi suostumuksen. Tämän voit tehdä kirjoittamalla osoitteeseen: otayhteytta@peruutetutlennot.fi. Pyyntösi välitetään myös yhteistyökumppaneillemme.

  Jos perut suostumuksesi tai tietosi poistetaan ennen tapauksen käsittelyn päättymistä, olet velvoitettu maksamaan mahdolliset käsittelykulut Peruutetutlennot.fi:n sopimusehtojen mukaisesti.

  Jos haluat esittää vastalauseen koskien henkilökohtaisten tietojesi käsittelyä tai pyyntöä niiden vastaanottamisesta, voit tehdä valituksen Viestintävirastoon.

 8. Yhteystiedot

  Peruutetutlennot.fi on osa tanskalaista yritystä Flyforsinkelse.dk, jonka pääkonttorin sijainti on Valby, Tanska. Yritykseen voi ottaa yhteyden seuraavin tavoin:

  Puhelinnumero: + 358 (09) 3158 5313
  Address: Peruutetutlennot.fi
  Sturenkatu 26
  SF-00510 Helsinki, Suomi / Finland